Kung-Fu för Barn och ungdomar!

Vill du att ditt barn ska träna något hälsosamt?
Få goda värderingar inför framtiden?
Lära sig självförsvar? Bygga upp självförtroendet?
Bli bättre på att koncentrera sig?
Ha jättekul och skaffa massor av nya vänner?

Då är det bara att dyka upp på Malmö Wing-Tsun Skola eller Helsingborgs Wing-Tsun Skola så tar vi hand om resten. Vi älskar att undervisa och har 2500 års erfarenhet och tradition bakom oss. Hos oss lär vi ut kunskap och övningar som främjer både kropp och sinne. För de minsta vävs äkta, traditionell Kung-Fu samman med lek. Våra Kung Fu-ungdomar bygger upp en frisk och enastående stark fysik, rörlighet, vilja, fokus och självförsvar. Läs mer om hur vi tränar!

Barnen tränar användbart självförsvar och roliga färdigheter, allt med en filosofi som strävar efter icke-våld. Vi lär barnen möta motgångar med fokus och lugn, att inte bygga upp stress i tidig ålder och att ständigt söka produktiva lösningar på problem och konflikter. Erbjuds just nu endast på Malmö Wing-Tsun Skola och Helsingborgs Wing-Tsun Skola.

Uppdaterat 2011-05-21:
SOMMARTERMINEN 2011 I MALMÖ

barnsommar2011_0

Sommaren på Malmö Wing Tsun-skola innehåller en massa kul och givande träning för barn och ungdomar. Både nybörjare och mer avancerade är välkomna till vår intensiva sommartermin!

1 juni klockan 16.30-17.30 har vi introduktion för alla barn och ungdomar. Kom och prova!

Under sommarterminen håller vi två intensivpass i veckan för respektive åldersgrupper, en och en halv timmes träning per tillfälle, framtill terminsslutet. För att få plats i vårt späckade schema för vi samman mellan- och högstadiegruppernas träning under sommaren, som vanligtvis har separata träningstider.

Schema:

Lågstadiegrupper (ålder ca. 7 till 9), nybörjare och avancerade:
Måndagar och Onsdagar kl. 16.30 till 18.00

Mellan- /Högstadie, (ålder ca. 10 till 15), nybörjare och avancerade:
Tisdagar och Torsdagar kl. 16.30 till 18.00

På sommaren fokuserar vi på att lära ut så mycket Kung Fu vi bara kan! På agendan för sommarens träning står klassisk Wing Tsun Kung Fu, fys, vapenträning (bland annat nunchaku och stav), Free running (gatugymnastik för att övervinna hinder), kampteknik och sparring. Större delen av träningen bedrivs utomhus, i kvarteret kring träningslokalen. Vid särskilda aktiviteter och dåligt väder tränar vi inomhus. Förutom träning kommer vi även ha tema- och filmkvällar vissa helger, som vi kommer informera om i förväg.

Vi ser denna träningen som ett längre, utsträckt sommarläger och träningen är utformad för att deltagarna ska lära sig så mycket som möjligt och bygga på alla sina kunskaper under sommaren, men ändå kunna missa några gånger utan att gå miste om viktiga detaljer. Ingen gradering utförs under sommaren (förutom de som råkat missa graderingen den 22 maj), men under sommarträningen går det att utföra särskilda prov som belönas med priser. De som är med under sommarträningen belönas även med ett minnestecken och diplom.

Sommarterminen pågår framtill September.

OBS!: Drick mycket vatten under träningsdagarna, att medbringa vattenflaska till varje pass är ett krav för att få träna! 1 liters flaska och solkräm rekommenderas.

OBS!: Åldersgränsen på träningen är att barnet som minst ska ha påbörjat grundskolan i lågstadiet (dvs. vara ca. 6-7 år gammal).

Adress:

Malmö: Vår vackra Kung Fu-Kwoon ligger på Celsiusgatan 29, våning 3, i Malmö, mittemot ”Rönnen”.
Helsingborg: Lägervägen 29
Pris: 600 kr per termin + medlemskap i Aktiv Ungdom för 100 kr, vilket även innehåller försäkring.

Inbetalning sker på postgiro: 581079-1 (OBS!: Gäller endast Malmö, Var noga med att skriva namn och kursnamn ”Barnträning”)

Klädsel: Vår traditionella och särskilt slittåliga Kung-Fu-uniform med bälte finns hos oss för 400 kr. Framtill denna införskaffats går det bra att träna i vanliga träningskläder och barfota. Utomhus rekommenderas skor med platt sula för maximal smidighet i övningarna (ej Nike Air eller dylika med tjock sula och klack). Dräkt krävs för första graderingen.

Om graderingar: Våra barngraderingar och bälten kostar ingenting! Inga pengar alltså, enbart hård träning och fokus!

Anmälan sker i samband med inbetalning till postgirot (se ovan) eller e-post:
kungfu.sweden@gmail.com

Kontaktperson:
Sifu Henrik Nilsson
Chefsinstruktör
Tel: 0707-367683

www.wing-tsun.se
www.kung-fu.se
Kung-Fu Sweden
Aktiv Ungdom

Instruktörer Malmö:
Sifu Henrik Nilsson
Sihing Christian Allgulander
Sihing Johan Allgulander
Sisuk Daniel Nordin
To-Dai Kim Lindsjö
To-Dai Marcus Rexwall

Instruktörer Helsingborg:
Sifu Lars Olsson
Sihing Ludvig Matsson
Sihing

panda