[gn_tabs][gn_tab title=”Workshop Feed”]Varje månad arrangerar Kung Fu Sverige ett antal evenemang runtom i landet (och i utlandet), bland annat Wing Tsun Workshops.

Våra workshops är öppna för alla oavsett medlemskap, om inte annat nämns. Dessa intensivträningar kan innebära betoning av särskilda delar av våra olika kampkonster, introducera temat för månadens träning, en träningsvecka med någon av våra internationella mästare eller bara ett intensivpass för att höja nivån på klubbarna. Nedan ser ni våra aktuella Workshops, titta ofta för att hålla dig uppdaterad.

Event-feed:

Möte angående nya Malmö Wing Tsun Skola (2)

4 juli, 2017 Barn & Ungdomar- Malmö- Nyheter- TaiChi- WingTsun- Workshops & Events


Intresset för Malmö Wing Tsun Skolas framtid är stort. Första strukturella mötet har hållits. Till mötesordförande valdes denna gång Andreas Olofsson vilket drev olika frågor framåt på ett utmärkt sätt. Det intressanta med detta första mötet var hur enade alla deltagare var i alla frågor.

Den stora frågan som behandlades under mötet var egen lokal kontra att vara i gymnastikhallar. Alla var eniga om hur trevligt det faktiskt är med en egen lokal. Detta är inte bara någonstans man tränar utan även en samlingsplats och en symbol för föreningen och organisationen. Beslutades var att vi även i framtiden ska ha en egen lokal. De frågor som då kom upp i samband med detta var:
– Vilken sorts lokal behöver vi.
– Hur stor lokal behöver vi?
– Var i Malmö ska vi etablera den?
Dessa frågor är ännu inte besvarade. Tills nästa möte ska vi gå vidare med detta. Svaren färgas av vad vi som förening vill åstadkomma under de kommande åren.

Även då föreningen etablerar en ny egen lokal tar detta inte bort de fördelar de olika gymnastikhallarna har. Föreningen vill fortfarande bedriva träning i mängder med gymnastikhallar på olika strategiska ställen i Malmö. Detta för att underlätta för barn och ungdomar att ta sig till träningen. Många föräldrar har en önskan om att deras barn ska träna i närheten av där de bor. De kan på detta sätt själv ta sig till träningen och föräldrarna behöver inte transportera. Processen med detta kommer barn och ungdomsinstruktörerna att ta tag i. Detta i kombination med möjliga vuxenpass i anslutning.

Inför höstterminen kommer basen för vuxenträningen att vara på Glasbrukshallen. Detta är en ny grundskola förlagd sidan om Ribban. Här har vi tillgång till den nya dansstudion. Bussen stannar precis i närheten och där finns gott om parkeringsmöjligheter. Det ska även ses över om vi ska etablera vuxenträning på någon av de andra skolorna. Detta kommer då att innebära fler träningspass för vuxna än vi haft tidigare. Detta en fördel för de som innan velat träna mer. Vilka stilar och träningsformer detta gäller kommer vi att ta upp under nästa möte. Alla som är intresserade av detta är välkomna!

Möte angående nya Malmö Wing Tsun Skola (2)
Plats: Celsiusgatan 29
Datum: 17 Juli
Tid: 19.00-20.30
Vad ska behandlas: Höstens schema. Vilka träningspass ska vi ha? Var ska vi ha dem? Vem ska undervisa vad och var?

Malmö Wing Tsun Skola flyttar

29 juni, 2017 Malmö- Nyheter- Workshops & Events

Det är dags för förändring. Under fem år har vi kämpat med för små lokaler på Celsiusgatan 29. När nu kontraktet löper ut den siste augusti kommer vi inte att förnya detta. Det är blandade känslor. Vi flyttade in 2003. Mycket har hänt under denna tid. Det är helt andra förutsättningar nu än då. Så det är dags.

I och med detta kommer vi att bygga om hela strukturen för verksamheten. Malmö Wing Tsun Skola har växt stadigt under många år. Det krävs helt andra resurser att driva föreningen nu än förr. Vi bygger nu något nytt.

Från och med siste augusti står vi utan egen lokal. Vi har varit i kontakt med Fritid Malmö och har inför hösten mängder med träningstider i kommunens gymnastikhallar. Till dags datum är detta på: Mellanhedsskolan, Lorenborgsskolan, Sundsbroskolan, Johannesskolan, Glasbruksskolan, Fridhemsskolan. Vi har även Österportskolan och Rörsjöskolan under uppsikt. Det kommer att bli ett pusslande att få till träningsschemat för alla våra grupper. När vi nu har möjlighet att tills vidare vara i dessa träningshallar kan gruppen, för utveckling av föreningen, i lugn och ro sätta strategin för vart vår nya skola ska ligga. Som det ser ut nu är det en öppen bok och det gör allt extra spännande.

MÖTE FÖR UTVECKLING AV NYA MALMÖ WING TSUN SKOLA (1)
Datum: 3 juli
Tid: 19.00-20.30
På agendan: Vad vill vi uppnå? Vem vill vad? Vem ska göra det?

Vårens Wing Tsun gradering 29-30 april (vuxna)

18 april, 2017 Malmö- Nyheter- WingTsun- Workshops & Events


Det har blivit dags för vårens Wing Tsun gradering i Malmö. Två dagar med massor av träning. Vi kommer här att kolla av så att alla  fått med sig vårens tekniker. Det är även givande att vara med även om ni inte vill gradera. Praktik kommer att varvas med teori.

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-13.00
Pris: 300 kr / dag, grad 100 kr

Kung Fu Sweden Sommarläger 2017 (barn och ungdom)

9 mars, 2017 Barn & Ungdomar- Malmö- Nyheter- Workshops & Events


Vi har nu kommit till sommarens aktiviteter. Under de två första veckorna i juli är det Kung Fu Sweden sommarläger här på Malmö Wing Tsun Skola. Första veckan är för 7-9 år och andra veckan är för 10-15 år. Under dessa veckor startar vi med samling och träning klockan 10.00. Vi håller sedan på till klockan 14.00. Inledningsvis på måndagen startar vi på Celsiusgatan 29. Därefter planerar vi veckan. Detta beroende på vädret. Vid fint väder kommer vi detta år att vara på Ribban. Här är låggrunt och vi kan här göra en mängd olika övningar ute i vattnet. Är det uselt väder är vi på Celsiusgatan 29. Det kan även hända att vi är ute i Skogsträdgården om intresse finns.

Vi kommer att ha lite små pauser. Här är det bra att ha med sig lite fikamaterial. Föräldrar och andra familjemedlemmar får gärna vara med vid sidan om. Kanske även vara med lite vid behov. Detta är bara roligt.

Datum: 3-7 juli (7-9 år), 10-14 juli (10-15 år)
Plats: Celsiusgatan 29, Ribbersborgs strand, Skogsträdgården
Tid: 10.00-14.00
Pris: 800 kr
Instruktörer: Kung Fu Sweden Team
Antal platser per vecka: 16 elever

Anmälan göres till Sifu Henrik
kungfu.sweden@gmail.com
Tel: 0707367683

Wing Tsun Sweden Summercamp 2017 (vuxna)

28 februari, 2017 Malmö- Nyheter- WingTsun- Workshops & Events

Redan nu planeras det inför det kommande Wing Tsun sommarlägret (vuxna). Många är det som måste lämna in ledighetsansökan till sina arbetsgivare. Vi vet om detta och därför håller vi alltid sommarläger vecka 29-30. Alltid samma inget strul. Förra året så etablerade vi Bart Cham Dao formen. Detta är svärdsformen inom Wing Tsun. Det är även den sista av formerna. Detta kunde vi göra tack vare Sifu Thomas Fröding som gjöt nya svärd till oss. Inga svärd ingen träning i svärdsformen. Nu har vi svärd och kan under sommaren 2017 fortsätta. Givetvis kommer vi även detta år att gå igenom Bart Cham Dao formen så att den sitter. Det är fortfarande många som aldrig lärt sig denna form eller ens sett den.

Under årets sommarläger kommer vi nu att etablera svärds chi sao. Detta är en av de mest avancerade metoderna inom Wing Tsun. Det är även en av de farligaste. Vi kommer här att bryta ner träningen i sina enklaste funktioner så att alla kan bygga upp sina färdigheter. Man behöver således inte vara mästare för att vara med. Allting kommer att förklaras och tränas in i minsta detalj. Vi får inte glömma att det är tuppens år. Noggrannhet och kontroll är viktiga faktorer när vi tränar med svärd.

Chi Sao är Wing Tsun stilens största och populäraste träningsmetod. Det är konsten att känna av motståndarens kraft samt leda bort den. Här skapas då öppningar för kontringsattacker. Inom Wing Tsun har vi 18 chi sao sektioner. Beroende på vilken nivå man är på så har vi här olika sektioner vilket vi tränar på. Allt efter blir de mer och mer raffinerade. Bart Cham Dao svärden tillsammans med Chi Sao sektionerna kommer att vara sommarens stora tema.

Under de två veckorna kommer vi att fördjupa oss allt efter som alla blir mer och mer skickliga. Mängden timmar som läggs på träningen varje dag gör att man utvecklas snabbare än normalt. Detta är en fantastisk resa. Det går även bra att träna enstaka dagar. Sätt ihop träningspassen så att de fungerar för dig. Alla varianter fungerar. Det viktigaste är att träna. Bart Cham Dao går att köpa på klubben. Vi har även svärd på plats vilket man kan låna.

Vi kommer att hålla till på Celsiusgatan 29. Här startar vi varje vecka. Vi fint väder kommer det att arrangeras så att vi även är vid vår nya skogsträdgård. För er som kommer långvägars ifrån går det bra att övernatta på klubben. Medtag sovgrejer efter eget behov. Det går även bra att gradera på sommarlägret för de som är klara med sin nivå.

Var: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29 samt skogsträdgården
När: 17-21, samt 24-28 Juli
Tid: 10.00-12.00, 13.00-15.00. Kvällsträningen följer vanliga schemat. Här går det också bra att vara med.
Pris: 900 kr per vecka, 200 kr per dag
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Anmälan: kungfu.sweden@gmail.com
www.wing-tsun.se

< Sida 1- 2- 3 ... 31- >
[/gn_tab] [gn_tab title=”Kalender”] Kommer snart!
[/gn_tab] [/gn_tab] [/gn_tabs]

Kontakt

Vill du föreslå eller tipsa om ett evenemang? Eller har du frågor om våra workshops? Kontakta då:

Sifu Henrik Nilsson
Chefsinstruktör
Tel: 0707 36 76 83
kungfu.sweden@gmail.com