Se vår Workshop-feed för alla våra kommande evenemang.

Den svenska Kung-Fu-organisationen Wing Tsun Kung-Fu Sweden har Kung-Fu-skolor här och där i hela landet och erbjuder en lång tradition av träning i flera stilar, som hos oss tränas som kompletta Kung-Fu-system (dvs. hela traditionen som inkluderar kamp-, vapen- och hälsoträning). Vi erbjuder dessa kurser:

Wing Tsun Kung-Fu

En ”no-nonsense” självförsvarskonst, berömd för sin otroliga snabbhet och effektivitet i både nödvärnssituationer och i inlärningsprocessen. Stilen tränas genom formträning, kampdrillar, känselövning, vapenträning och sparring.

Tai Chi Chuan
Den mest kända ”interna” Kung-Fu-stilen, som värnar om hälsan samtidigt som det är en aktad och praktisk kampkonst. Träning utför bland annat genom en längre form, men även kampdrillar och sparring förekommer.

Xinyi Liuhe Quan
En intern Kung-Fu-stil känd för sin direkthet och sina hälsofrämjande effekter. Träning utförs bland annat genom repetition av rörelser i små, små former, som sedan direkt kan appliceras med korrekt struktur och intention.

Baguazhang
Den tredje av de klassiska interna Neija-stilarna av Kung-Fu och känd för sina cirkulära rörelser. Baguazhang lägger stort fokus och ställer stigande krav på koordination och flexibilitet. Stilen innehåller slag, sparkar, kast, grepp och brottning, med sin egna unika ”twist”, så att säga. Ett ordspråk säger att Baguazhang tar vid där andra kampkonster slutar.

Qigong och meditation
Qigong är en traditionell kinesisk träningsform, där man genom harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Med dessa rörelser tränar man även upp sin smidighet, styrka i knä och leder, övar upp avslappning i kroppen och inre ro och balans infinner sig. Förr sågs denna form av träning som ett måste för en Kung-Fu-utövar på grund av de stärkande och rehabiliterande effekterna. Qigong är bevisat effektivt mot stress, förbättrar koncentrationsförmågan och är väldigt användbart för att stärka och strikta upp kroppen för dagens människa – som sitter allt mer framför datorn och stressar. Vi tränar och undervisar i flera stilar av Qigong, vilka alla är speciella på sitt sätt, tillsammans med autentisk meditation.

Barnträning
Vi har kurser för låg-, mellan- och högstadieklassare. Här vävs äkta, traditionell Kung-Fu samman med lek. Barnen tränar användbart självförsvar och roliga färdigheter, allt med en filosofi som strävar efter icke-våld. Vi lär barnen möta motgångar med fokus och lugn, att inte bygga upp stress i tidig ålder och att ständigt söka produktiva lösningar på problem och konflikter. Erbjuds just nu endast på Malmö Wing-Tsun Skola.

Titta även på våra träningsscheman och föreningarnas profiler (även i höger sidofält), samt vår kalender för evenemang. Se även vårt graderingsprogram för mer information om Wing-Tsun-stilens träningsplan.

OBS: Besök profilen för föreningen närmast dig för att se deras kursutbud, det kan variera.