Det senaste om Kung Fu och träning samt viktig upplysning om din förening!


Alla träningsevenemang för vuxna våren 2017

23 februari, 2017
Nyheter


Det är som alltid en späckad vår med massor av träning på Malmö Wing Tsun Skola och inom Kung Fu Sweden. Evenemangsschemat börjar nu klarna. Här är lite datum.

Lördag 25 februari
Wing Tsun samling på Malmö Wing Tsun Skola
Tid: 10.00-13.00
Plats: Celsiusgatan 29
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Lördag 4 mars
Wudang Pai introduktion på Malmö Wing Tsun Skola.
Intern kung fu från Wudang berget i Kina. en hel rad av olika klassiska stilar och träningsmetoder.
Tid: 10.00-13.00
Plats: Celsiusgatan 29
Instruktör: Sifu Simon Brunström
Lördag/Söndag 18-19 mars
Systema Sibirski Viun seminarie
Plats: Musubu Dojo, Löddeköping, Produktvägen 8a
Tid: 10.00-16.00
Pris: 150 euro
Instruktör: Dmitry Skogorev (Ryssland)
Lördag/Söndag 25-26 mars
Wing Tsun Seminarie i Göteborg
Plats:Riai Aikido Dojo, Raketgatan 9
Tid: Lördag 12.00-15.00, söndag 10.30-13.30
Pris: 300 kr per dag
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Onsdag/söndag 5-9 april
Brazilian Jiu Jitsu Camp
Plats: Helsingörs kampsportscenter, Roskildevej 2
Tid: 5 timmar varje dag
Pris: 330 euro
Instruktör: Grandmaster Flavio Behring 10 Dan
Söndag 16 april
Meditations retreat
Plats: Malmö Wing Tsun Skola; Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-13.00
Pris: 100 kr
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Lördag/Söndag 29-30 april
Wing Tsun gradering i Malmö
Plats: Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-13.00
Pris: 300 kr per dag, grad 100 kr
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Lördag 13 maj
Weng Chun Seminarie
Plats: Weng Chun Köpenhamn,
Tid:?
Pris:?
Instruktör: Grandmaster Andreas Hoffmann
Fredag/Måndag 2-5 juni
Wing Tsun Pfingst Camp Bonn
Plats: Bonner Yong Chun Shule
Tid: 10.00-15.00
Pris:?
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Söndag 11 juni
Wing Tsun gradering i Klippan
Plats: Klippans Wing Tsun Skola
Tid: ?
Pris: 300 kr
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Mån/Fre 17-21 juli
Wing Tsun Sweden Summercamp Week 1
Plats: Malmö Wing Tsun Skola; Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-15.00
Pris: 900 kr
Instruktör: Wing Tsun Sweden Team
Mån/Fre 24-28 juli
Wing Tsun Sweden Summercamp Week 2
Plats: Malmö Wing Tsun Skola; Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-15.00
Pris: 900 kr
Instruktör: Wing Tsun Sweden Team

www.wing-tsun.se


Målet med meditationsträningen våren 2017 – en retreat

23 februari, 2017
MalmöNyheterWorkshops & EventsYin Yoga, Qigong & Hälsa

På torsdagar klockan 19.00-20.00 har vi vårt meditationspass här på Malmö Wing Tsun Skola. Grunden för denna träning är Shamatha metoden. Detta är en av de grundläggande meditationsteknikerna som Buddha förevisade. Meditation för många oinsatta är något flummigt och konstigt. Så är det inte för den som är insatt. Vi tränar helt enkelt vårt sinne att vara stabilt. Vi tränar på att bli bättre på att fokusera.

Detta är ingen lätt process. Det kräver hårt arbete. Det kräver stor strävan. Det är lätt att ge upp. Mycket är där som kan distrahera oss och få oss att tappa fokus. En av dessa ting är att vi inte riktigt förstår vad meditationen innebär, därför vill vi förstå hur vårt sinne fungerar. När vi förstår kommer motivationen att vilja träna av sig självt. Vi vill fortsätta för vi märker alla fördelar av träningen.

Det är som sagt ingen dans på rosor. Därför gäller det att träna rätt. Här på Malmö Wing Tsun Skola vänjer vi oss sakta vid att meditera. Vi startar med några enstaka minuter tills vi är redo att hantera längre stunder. Ingen ide`att plåga sig igenom timmar bara för syns skull. Ingen ide`att bara sitta och dagdrömma. Vi vill ha bra kvalite`på vår träning. Bättre en minut av klarhet än tio minuter av förvirring. Vi vill göra framsteg i vår meditation.

Framsteg kan vi göra på många sätt, men det är inte alltid lätt att se framgång. Vi behöver därför ett mål att sikta mot. Under vårterminen är slutmålet en ”retreat”. Vi kommer att ha en halv dags samling där vi under tre timmar mediterar. Detta är ingen lätt uppgift om man inte är van. Det är många minuters uthärdande om lugnet inte infinner sig. Det är däremot precis tvärtom om lugnet infinner sig. Kanske är det precis dessa tre timmar av meditation som gör att vi hittar lugnet. Där är många fördelar med dessa ”retreats”. Kanske är det därför det nu för tiden har börjat bli så populärt.

Vi kommer att börja med samling och lite te drickande. Därefter har vi tre stycken meditationspass framför oss. Det blir två stycken pauser. Här kan det vara bra att ha med sig något lättsamt att äta och dricka. Under dessa pauser försöker vi prata så lite som möjligt. Interaktion eldar upp vårt sinne och vi blir tvugna att börja om från början. Efter våra meditationspass kan alla som vill stanna kvar för gemensam fika. Då får alla prata hur mycket de vill.

Datum: Söndag 16 april
Tid: 10.00-13.00
Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29
Pris: 100 kr
Instruktör: Sifu Henrik Nilsson
Rekomendation: Tidigare erfarenhet av meditation


Alltid Kung Fu på Sportlovet

20 februari, 2017
Barn & UngdomarMalmöNyheter


Det är många som passar på att resa bort på sportlovet. Så är inte fallet för alla. Vi här på Malmö Wing Tsun Skola är alltid på plats och tränar på. Alla lov, helgdagar, röda dagar och annat är bara i vägen för en sann kung fu utövare. Alla träningspass fortsätter som vanligt. Det går inte att bygga upp en bra struktur för framgång om man hela tiden har ledigt. Vi är under sportlovet även igång på dagtid från måndag till fredag. Träningen fortgår mellan 10.00-12.00. Här går det bra för alla att komma och hälsa på. Varför inte passa på att även ta med en kompis på träningen. Detta tycker vi är bra.


Mästarmöte i Wing Tsun

20 februari, 2017
ArtiklarMalmöNyheterWingTsunWorkshops & Events

henricwictorsifu
Sifu Henric Wictor främst i bild höll träning i femte sektionen chi sa

Under speciella helger träffas alla Wing Tsun mästare i Sverige för gemensam träning. De mer avancerade utövarna kan här träna på mer specifika program. Träning vilket inte är möjligt att utföra med lägre graderade utövare. Det är också vid dessa tillfällen som nya mästargrader erövras. Nya tekniker lärs ut och förädlas. Mycket ska hinnas med under dessa exklusiva dagar.

Fram tills dags datum har Sifu Henrik Nilsson hållit i träningen under dessa helger. Detta håller nu på att ändras. Allt fler utövare inom Wing Tsun Sweden är nu på en sådan hög nivå att de kan hålla i dessa. Detta är ett tecken på att Wing Tsun träningen frodas i Sverige. Många har tränat länge och fortsätter att träna.

Under helgens evenemang kom det mästare från runt om i landet och även utanför. Henric Wictor höll under lördagen specifik träning i Chi Sao Sektion fem. Denna sektion hör hemma till andra mästargraden. Chi Sao är den mest dominerande träningsmetoden inom Wing Tsun. Under slutet av lördagens chi sao träning blev Henric Wictor utnämd till Sifu. Detta en mycket ärosam titel inom Wing Tsun Sweden och Kung Fu generellt. Vi pratar här om tjugofem års hängiven träning.

Under lördag eftermiddag blev det även träning i sjunde och åttonde delen av Bart Cham Dao formen. Detta är de två sista sektionerna i svärdsformen. Detta på begäran från instruktörerna i Vetlanda och Nässjö. Denna form inkluderar de två korta svärden och vi kan finna denna form i sjätte mästargraden.

sifudag1

Söndag förmiddag startade Magnus Brolin raskt med fjärde sektionen chi sao. Detta är den del av Wing Tsun systemet vilket det börjas med dubbla slag samtidigt. Namnet på denna teknik är Po Pai. Denna sektion hör hemma i första mästargradens program.

sifudag2
Marcus Rexwall, Alex Stridsvik, Dan Coclici och Rikard Persson 

sifudag3
Sifu Magnus Brolin och Sifu Ronny Jönsson

Även söndagen blev en historisk dag inom Wing Tsun Sweden. Både Magnus Brolin och Ronny Jönsson blev här utnämnda till Sifu i Wing Tsun. Det blev mer än så. Alex Stridsvik, Dan Coclici, Rikard Persson och Marcus Rexwall blev klara med första mästargraden. Tack till Sifu Thomas Werkhauser, från Wing Tsun Bonn, vilket kunde närvara som vittne vid helgens utnämningar.

www.wing-tsun.se


Träning som vanligt på sportlovet

20 februari, 2017
Nyheter

< Sida 123108>