Det senaste om Kung Fu och träning samt viktig upplysning om din förening!

Vårens Wing Tsun gradering 29-30 april (vuxna)

18 april, 2017 Malmö- Nyheter- WingTsun- Workshops & Events


Det har blivit dags för vårens Wing Tsun gradering i Malmö. Två dagar med massor av träning. Vi kommer här att kolla av så att alla  fått med sig vårens tekniker. Det är även givande att vara med även om ni inte vill gradera. Praktik kommer att varvas med teori.

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29
Tid: 10.00-13.00
Pris: 300 kr / dag, grad 100 kr

Kung Fu Graderingsdatum våren 2017

13 april, 2017 Barn & Ungdomar- Malmö- Nyheter

Vid varje terminsslut är det dags för gradering. Så även denna vår. Nedan har ni datum för de olika barn och ungdomsgrupperna. Kom gärna en stund innan så att vi hinner registrera alla. Priset för graderingen är 150 kr. Medtag fika material till pauserna. Platsen är Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29.

6 maj, 10.00-13.00, Flickor, gult med orange streck och högre
7 maj, 10.00-13.00, Flickor, nybörjare, ska ta gult bälte
14 maj, 10.00-13.00, 7-9 år, har orange bälte och högre
21 maj, 10.00-13.00, 10-15 år, gult, orange och grönt bälte
27 maj, 10.00-12.00, 5-6 år
28 maj, 10.00-13.00, 10-15 år, Blått och rött bälte
3 juni, 10.00-13.00, 7-9 år, till orange bälte
3 juni, 14.00-17.00, 7-9 år, till gult bälte med orange streck
4 juni,  10.00-13.00, 7-9 år, nybörjare, ska ta gult bälte

27 augusti; 10.00-13.00, Eftergradering för de som missat, alla grader

Ingen träning under påsk

10 april, 2017 Nyheter

Det har varit mycket fram och tillbaks med svaren om påskträningen. Vi har sagt till vissa att det är träning utom röda dagar. Beslutet nu är att träningen är inställd fredag till måndag. Hoppas att alla går in och läser detta. Vi ursäktar alla flyktiga svar. Glad påsk alla.

BJJ Camp med Grandmaster Flavio Behring 10 Dan

10 april, 2017 Nyheter

Ännu en gång har instruktörer från Malmö Wing Tsun Skola varit iväg på träningsläger. Detta för att utveckla träningen och hela tiden förbättras. Denna gång i Danmark på Brian Berggrens skola Helsingörs Kampsportscenter. Fem dagars träning i Brasiliansk Jiu Jitsu med stormästaren Flavio Behring. I år fyller han 80. Av dessa har han tränat och undervisat i 70. Han innehar därför högsta graden inom denna art.

Behring startade sin träning för den legendariska Helio Gracie. Under hela grundandet och framväxten av Gracie Jiu Jitsu tillika Brazilian Jiu Jitsu var han på plats. Redan som trettonåring fick han gå sin första utmaningskamp utan regler. Något som format Behrings ide om vikten av självförsvar som första prioritet.

Behring startade sin träning för den legendariska Helio Gracie. Under hela grundandet och framväxten av Gracie Jiu Jitsu tillika Brazilian Jiu Jitsu var han på plats. Redan som trettonåring fick han gå sin första utmaningskamp utan regler. Något som format Behrings ide om vikten av självförsvar som första prioritet.

BJJ har till stor del utvecklats till en skarp tävlingsgren. Detta är inget som Behring fokuserar så mycket på, även då han inom sin organisation utvecklat mängder med världsmästare och fortfarande gör. För att kalla arten Jiu Jitsu så måste man utveckla sitt självförsvar först och sedan som extra bonus börja tävla. Det är på grund av denna filosofi som Malmö Wing Tsun Skola valt att följa Behrings version av Brasiliansk Jiu Jitsu. Du lär dig ett effektivt självförsvar och samtidigt kan ha glädje av sportmomentet.

Nästa steg blir att regelbundet bjuda in duktiga och tekniska Jiu Jitsu instruktörer från organisationen till Malmö Wing Tsun Skola. Detta gör att fler intresserade får möjlighet att träna. Redan nu är det planerat att stormästare Behring kommer till Malmö någon gång under 2018.

Skogsträdgården på Lindängelund växer fram

3 april, 2017 Malmö- Nyheter- skogsträdgården
 En fin bänk har kommit
De senaste veckosluten har vi nu varit i skogsträdgården och arbetat. Frukträden är på plats. Koreanska silverbuskarna är på plats. Det vi nu varit igång med är att samla löv. Runt alla träd har vi spridit detta som marktäckning. Detta för att ogräs inte ska tränga sig på samt för att vattnet inte ska dunsta upp. Detta har varit ett enormt arbete. Många har tagit i friskt och sett detta som träning för kropp och själ.
 Grönsaksodlingen växer fram
Där är fortfarande havet av marktäckande nyttoväxter och buskar som ska planteras. Dessa då fleråriga växter vilket har sin speciella funktion i skogsträdgården. Just nu har vi inte kommit så långt. Därför anlägger vi tills vidare vanlig grönsaksodling. Detta har vi i veckan kommit igång med. Bondbönor, ärtor, blomkål och krasse har landat i jorden.
Lövinsamling
www.wing-tsun.se
Malmö Wing Tsun Skola bygger en skogsträdgård på Lindängelund. Är du intresserad av detta hör gärna av dig.
Henrik Nilsson
kungfu.sweden@gmail.com
 
 
 
< Sida 1- 2- 3 ... 110- >