Yin Style Baguazhang är ett självförsvarssystem som innehåller slag, sparkar, grepp och kast och attacker mot leder och tryckpunkter. Systemet innehåller strategier för att slåss mot flera motståndare samtidigt. Vidare är attackerna i Yin Style Baguazhang konstruerade för att utövaren ska kunna besegra motståndare som är större eller starkare än honom eller henne själv.

 

 

Yin Style Baguazhang är i grunden en klassisk kinesisk stridskonst vars kvaliteter länge har varit otillgängliga för utomstående. Från början tränades Baguazhang av de kejserliga palatsvakterna under Qingdynastin i den förbjudna staden i Peking. Systemet har sedan kejsardömets fall bara lärts ut i slutna sammanhang. De senaste femton åren har systemet lärts ut offentligt i väst och i Kina.

 

180325_10150100951808685_190275948684_6230191_2155700_n.jpg

 

Yin Style Baguazhangträning utgår fortfarande ifrån klassiska metoder under realistiska former och dess tekniker lärs ut i oförändrad form. Dessa tekniker, som brukar beskrivas som kalla, skarpa, snabba, elakartade, exakta och solida, går tillbaka på ett filosofiskt verk vid namn I Ching eller Förändringarnas bok. Den speciella blandningen av klassisk kinesisk filosofi och medicinskt kunnande uttryckt i kompromisslösa tekniker avsedda för militärt bruk utgör fortfarande kärnan i Yin Style Baguazhang.

 

 

Om du vill lära dig ett effektivt självförsvar och samtidigt är intresserad av att bygga upp en gedigen helkroppsstyrka så kan Yin Style Baguazhang vara något för dig. Systemets mentala träningsmetoder och dess unika kunskaper om människokroppen gör det särskilt lämpat för den som ställer höga krav på sitt kampsystem. Vi som tränar i Malmö besöker regelbundet Peking för att träna med He Jinbao, systemets nuvarande mästare, och står i nära kontakt med andra studiegrupper runt om i världen. Vi strävar efter att träna med god gemenskap och respekt för varandra och vi tar gärna emot nybörjare oavsett förkunskaper.

 

180765_10150100952613685_190275948684_6230212_3620822_n.jpg

 

Välkommen!

 

Träningsinfo

Stockholm

Malmö

 

När kan man börja?

Vid varje kursstart rekommenderas, men vi har även löpande antagning. Du är även välkommen att komma och prova på en gång.

 

Klädsel

Vanliga träningskläder samt gymnastikskor för inomhusbruk.

 

Kontakt

@: ysbmalmo@gmail.com

 

Företagskurser

Företag hör allt oftare av sig och undrar om vi kan hålla föredrag och engångskurser. Detta gör vi så gärna. Vi har tillgängliga lärare som kan undervisa både på dagtid och kvällstid. Bara slå en signal.