Tai Chi Chuan - Stillhet i rörelse

 

Tai Chi Chuan är en av världens mest kända träningsmetoder för att främja hälsan. Men även då många förknippar Tai Chi med enbart meditativ, avslappnande träning, är det också en av Kinas mest sofistikerade stridskonster med allt man kan tänka sig vad gäller kamp.

 

Tai Chi är mjuk träning där utövaren bland annat får lära sig, med hjälp av formträning (längre sekvenser med olika rörelser), att ”stå rätt”. Detta är en bra stil för personer som har problem med rygg, axlar, nacke och knän. Utöver att ”återställa” kroppen till en mer naturlig rörlighet, lär vi i Tai Chi även ut flera sätt som teknikerna kan användas i självförsvar. Stilen vi främst tränar i Malmö är Gamla Yang Tai Chi-stilen, vilken är mycket sällsynt. Den högre träningen kommer från ingen mindre än den legendariske Grandmaster Brian Jones från England, som förmodligen var den förste Europé som någonsin fått lära sig denna stil. I över femtio år har han praktiserat och undervisat i denna stil.

taichi

 

Flera gånger om året reser vi till England och tränar för honom, såvida inte han kommer till vårt högkvarter i Malmö. Det vi koncentrerar oss på denna termin är de två första sektionerna av den första formen Endless river, som är en serie på 274 rörelser. Nybörjare koncentrerar sig på första sektionen vilket innehåller 24 rörelser. Förutom Yang-stilen tränar vi även Wudang, Xinyi Spiral-Tai Chi och Chen-stilen på vissa orter.

 

Träningsinfo

Torsdagar kl. 18.00-19.00, Malmö Wing Tsun Academy, Celsiusgatan 29, gatuplan.

 

 

Klädsel

Vanliga träningskläder

 

Företagskurser

Företag hör allt oftare av sig och undrar om vi kan hålla föredrag och engångskurser. Detta gör vi så gärna. Vi har tillgängliga lärare som kan undervisa både på dagtid och kvällstid. Bara slå en signal.

 

tc-park

Tai Chi i en park i Malmö.

 

tc-fjader
Gao Tie-Niao undervisar i den extremt ovanliga, dubbla solfjäderformen från Wudang Tai Chi Chuan.