Tjejträning

 

Vi har speciella träningspass för tjejer på Malmö Wing Tsun Skola. Här tränar man samma tekniker som i de vanliga klasserna men träningen i sig är mer anpassat för tjejer. Det är inte så stor skillnad men ibland är det skönt att slippa killarna.
Vi inriktar oss på att lära ut denna stilen till tjejer mellan 7-16 år. Nybörjarträning för tjejer mellan 7-12 år har vi på tisdagar klockan 17.00-18.00. Vi har även träning för tjejer mellan 13-16 år på tisdagar klockan 19.00-20.00.  Alla är välkomna att prova på. (OBS: Denna träning finns endast i Malmö för tillfället)

 

Hemlig Kung Fu

Kung Fu baseras på balans mellan motpoler, den Taoistiska filosofin om Yin och Yang: Styrka och mjukhet, natt och dag, kvinna och man. Sedan urminnes tider har kvinnor haft sina egna traditioner i Kina, som varit mindre tillgängliga för män att lära sig.

 

Inom det kejserliga hovet handlade det om särskilda seder och hemliga sätt att kommunicera med varandra genom koder i tal, konst och dans. Kampkonst är en viktig del av kinesisk kultur och det finns givetvis flera exempel på smarta och talangfulla Kung Fu-tjejer genom tiderna.

 

Traditionen är mindre sluten nu, men det finns fortfarande Kung Fu som traditionellt främst tränats av killar (med styrka och slagsmål som fokus) och sådana som tränats främst av tjejer (mer mer fokus på smidighet, gracé och finurlighet).

 

På tjejträningen tränar du bara med andra tjejer på ungdoms-Kung Fu, men även särskild tjej-Kung Fu som är hemlig från killarna. Bland annat lär sig tjejerna mer kinesisk medicin, tryckpunkter, självförtroende och den otroligt ovanliga och hemliga Solfjäderformen som bevarades som en skatt av Wudangtemplets Kung Fu-nunnor!

 

Privatlektioner

Det går även bra att anordna privatundervisning i tjejträning för en person eller grupp (max 15 personer). Kontakta oss via e-post på kungfu.sweden@gmail.com. Tiderna för träningen är vardagar och helger enligt överenskommelse för att passa Ditt schema!

Kontakt

Sifu Henrik Nilsson

Chefsinstruktör
t: 0707 36 76 83
kungfu.sweden@gmail.com